اپل آیفون 12 

مشخصات و بررسی فنی مدلهای گوناگون 

بنظر می رسد که عرضه آیفون 12 یکی از بزرگترین رونمایی های سال 2020 باشد انتظار داریم که این گوشی همراه در 4 مدل وارد بازار گردد ، آیفون 12 با اندازه صفحه 5.4 اینچ ، آیفون مکس 6.1 اینچ ، آیفون پرو 6.1 اینچ ، آیفون پرومکس 6.7 اینچ. همه مدلها دارای صفحه "اولد" (OLED) و رابط ارتباطی داده 5G هستند ولی مدلهای آیفون پرو دارای صفحه نمایش 120 مگاهرتزی و سه دوربین پشتی بهمراه یک حسگر LiDAR می باشند.  

آیفون 12،  5.4 اینچ:
صفحه نمایش این مدل از نوع اولد (OLED) ساخت سامسونگ است و به احتمال زیاد دارای فناوری (
Y-OCTA - Youm On-Cell Touch AMOLED) خواهد بود ، این فناوری را سامسونگ طراحی و توسعه داده و هدف از آن رسیدن به صفحه نمایش های نازکتر می باشد ، چگالی صفحه نمایش 1080 × 2348 یا بعبارتی 476 پیکسل در اینچ می باشد. این احتمال وجود دارد که شرکت BOE در طراحی آیفون 12s ، در سال 2021 مشارکت کند که این باعث کاهش هزینه ها در توسعه فناوری 5G مادون 6 گیگاهرتز خواهد شد. این مدل با 4 گیگابایت حافظه رم و 128/256 گیگابایت حافظه ذخیره اطلاعات و با دو دوربین "اصلی" پشتی حداکثر 64 مگاپیکسلی و یک دوربین 12 مگاپیکسلی در جلو و پردازنده "بایونیک آ-14".


   

آیفون 12 مکس، 6.06 اینچ:
این مدل همچنین انتظار می رود با فناوری 5G مادون 6 گیگاهرتز بهمراه صفحه نمایش منعطف 6.1 اینچی OLED ساخت BOE و LG ، با حسگرهای ویژه لمس صفحه عرضه گردند، دقت صفحه نمایش 1174 × 2540 و به احتمال زیاد درصد بیشتری از آنها ساخت LG خواهند بود. این مدل نیز با حافظه رم 4 گیگابایتی و حافظه ذخیره اطلاعات 128/256 گیگابایتی و با همان دوربین های بکار گرفته شده در آیفون 12 ، همراه خواهند بود.

آیفون 12 پرو ، 6.1 اینچ:
ابن مدل از صفحه نمایش منعطف OLED سامسونگ با وضوح رنگ 10 بیتی و عمق رنگ 8 بیت بهره خواهد برد ، در حقیقت اپل آیفون 12 پرو اولین گوشی همراه خواهد بود که از فناوری وضوح رنگ 10 بیتی استفاده می کند ، انتظار نمی رود از فناوری Y-OCTA در این سری از آیفونها استفاده شده باشد و دقت تصویر بمانند آیفون مکس 1174 × 2540 خواهد بود. نکته مهم در مورد این مدل استفاده از تکنیک XDR یا "extreme dynamic range" (حداکثر دامنه پویا) است ، از این تکنیک در تعیین و تعریف میزان روشنایی صفحه استفاده می شود ، بر اساس تعاریف اپل ، میزان XDR  در حالت "تمام صفحه" در یک نمایشگر برابر است با 1000 "نیتز" (Nits) در حالی که 1600 نیتز حداکثر روشنایی ممکن محسوب می شود.
​​​​​​​


​​​​​​​

مقدار نسبت روشنایی (کنتراست)​​​​​​​ یک به "یک میلیون" و وضوح رنگ 10 بیتی و در حدود 100% مقدار "گام گستردگی رنگ P3" ، از دیگر مشخصه های آیفون 12 پرو می باشند. تا به امروز فقط نمایشگرهای گوشی های همراه سامسونگ توانسته اند به مقدار روشنایی 1342 "نیتز" (در حالت "تمام صفحه" 828 "نیتز") برسند، لذا اگر اپل قصد دارد از XDR در گوشیهای خوداستفاده کند می بایست مشخصه های XDR برای روشنایی را تغییر دهد. 
به احتمال بسیار زیاد این مدل دارای صفحه نمایش 120 مگاهرتزی بدون LTPO خواهد بود (LTPO برای محصولات سال 2021 در نظر گرفته شده) ، و در صورتیکه صفحه نمایش در وضعیت 120 مگاهرتزی باشد ، یا مقدار وضوح صفحه کمتر از مقدار اصلی و نامی  آن یعنی 1174 × 2540 خواهد بود و یا در صورت حفظ آن مقدار مصرف توان بالاتر خواهد رفت. این مدل دارای 6 گیگابایت حافظه رم و 128/256/512 گیگابایت حافظه ذخیره اطلاعات ، 4 دوربین (یک LiDAR و 3 دوربین 64 مگاپیکسلی در پشت) ، یک دوربین 12 مگاپیکسلی در جلو  و یک رابط مخابراتی مادون 6 گیگاهرتزی نسل 5 (5G) خواهد بود.    ​​​​​​​

آیفون 12 پرو مکس ، 6.67 اینچی:
به احتمال بسیار زیاد سامسونگ انحصارا تولید کننده صفحه نمایش برای این سری خواهد بود ، صفحه نمایش از نوع منعطف OLED با وضوح تصویر 1293×2785 دارای فناوری "سامسونگ  Y-OCTA" با وضوح و گستره رنگ 10 بیتی و توانایی XDR ، بقیه مشخصات آیفون 12 پرو در این سری کاملا صدق می کند مانند 6 گیگابایت حافظه رم و 128/256/512 گیگابایت حافظه ذخیره اطلاعات ، 4 دوربین (یک LiDAR و 3 دوربین 64 مگاپیکسلی در پشت) ، یک دوربین 12 مگاپیکسلی در جلو ، بدنه فلزی و یک رابط دریافت و انتقال مادون 6 گیگاهرتزی نسل 5 (5G). اضافه می کنیم ، صفحه نمایش 120 مگاهرتزی و بدون LTPO خواهد بود.

خلاصه اطلاعات ذکر شده در بالا را در جدول زیر ملاحظه بفرمایید:​​​​​​​

بازدید کننده گرامی برای مشاهده این تارنما گوشی همراه و یا تبلت خود را در وضعیت "Desktop site" قراردهید.
برای انتخاب "Desktop site" به منوی مرورگر رجوع کنید. (در مرورگر کروم این منو در بالا سمت راست با علامت سه نقطه قرار دارد) ​​​​​​​​​​​​​​

اپل آیفون 12 و انواع مدلهای آن

مشخصات فنی آیفون 12 پرو

​دوربین ها و فناوری "پروموشن" 
اپل صفحه های نمایش 120 مگاهرتزی که دارای فناوری "پروموشن" هستند را برای مدل های سطح بالاتر از سری آیفون های 12 (آیفون 12 پرو و پرو مکس) در نظر گرفته ، این فناوری قبلا در "آی پد پرو"های اپل استفاده شده است. این فناوری بمنظور حرکت روان و نمایش بهتر المان های نشان داده شده در صفحه ، تنظیماتی را بر اساس محتوای آن بصورت پویا انجام می دهد.   
در عمل بمانند آی پد پرو ، بمنظور حفظ شارژ باتری ، میزان "نرخ دوباره سازی" تصاویر در ثانیه (Refresh Rate) با توجه به موضوعی که در حال نمایش است تغییر می کند ، کاملا منطقی است که اگر شما در حال تماشای محتویات یک وب سایت هستید و یا در حال تماشای یک عکس شما نیازی به فرکانس 120 مگاهرتز ندارید ولی در صورتیکه در حال اجرای یک بازی سطح بالا هستید پس فرکانس 120 مگاهرتز تصاویر بهتری را برای شما ایجاد خواهد کرد. ولی یادآوری می کنیم صفحه نمایش 120 مگاهرتزی باتری را تحت فشار قرار می دهد.
از جمله نو آوریهای موجود در آیفون 12 پرو می توان به این موارد اشاره کرد:


1- اضافه شدن تنظیم وضوح خودکار تصویربرداری در شرایط نور کم محیطی.
2- دو تا سه برابر بهینه تر شدن تنظیم وضوح خودکار در شرایط نوری عادی.
3- بهینه شدن فناوری تشخیص اشیاء در نور کم.
4-با ثبات کردن تصویر و لرزش گیری خودکار در هنگام تصویربرداری در شب و نور کم.

و در رابطه با تصویربرداری متحرک ، هر 4 مدل جدید آیفون 12 مجهز به فناوری "اسمارت HDR" خواهند بود که این فناوری باعث حذف نویزها و وضوح بیشتر تصویر می شود. با
کمک و پشتیبانی نرم افزاهای جدید ، حسگرهای بهینه شده و پیکسل های بزرگتر امکان تصویربرداری متحرک با سرعت کم و در شب هنگام ، میسر شده است. همچنین اپل با کمک پردازنده قدرتمند بیونیک آ-14 عملکرد لنز "تصویربرداری دور" را بهینه کرده و امکان بزرگنمایی اپتیکی تا 3 برابر و بصورت نرم افزاری تا 30 برابر را ممکن نموده ولی در رابطه با لنز "ماوراء گسترده" (Ultra Wide) خبری از بهینه سازی نرسیده و بنظر می رسد عملکردی مانند قبل داشته باشد. حسگر تشخیص مسافت نوری (لیزری) یا (LiDAR) برای تصویربرداری با دقت بالا و در حالت "پورتره" بکار می رود.


​​​​​​​

​باتری آیفون 12 پرو
برای تامین برق لازم برای نرخ بالاتر "هنگام سازی" تصاویر صفحه نمایش که فعلا حداکثر 120 مگاهرتز است و سایر واحدها مانند واسط ارتباطی شبکه 5G ، بدون شک آیفون 12 پرو نیاز به باتری با ظرفیت بیشتر و با جریان دهی بالاتر دارد ، مقداری که اپل در نظر گرفته 4400 میلی آمپر است که بیشتر از ظرفیت باتری آیفون 11 پرو می باشد. 
اینطور که بنظر می رسد اپل ، بورد منطقی (لاجیک بورد) آیفون 12 را دو قسمت تقسیم کرده و طراحی داخلی گوشی را بنحوی انجام داده تا بتواند باتری با حجم فیزیکی بزرگتری را در داخل آن جاسازی کند.


​سامانه تشخیص چهره
همانطور که در عکس کناری ملاحظه می فرمایید در قسمت بالای آیفون و در یک محوطه کوچک (حتی کوچکتر از آیفون 11) دوربین جلویی و سایر حسگرها که شامل حسگرهای تشخیص چهره می شوند ، قرار گرفته اند ، اپل در این سری از آیفونها زاویه دوربین و محدوده عمل حسگرهای تشخیص چهره را بازتر از قبل نموده و به کمک الگوریتم های بهینه شده سعی کرده تا کیفیت و امنیت را همزمان با راحتی و سرعت بالاتر در انجام عملیات تشخیص چهره افزایش دهد. در حقیقت آنچه ما شاهدش هستیم یک بهینه سازی موثر در دوربین مادون قرمز  "عمق واقعی" (
TrueDepth) است که برای تشخیص چهره از آن استفاده می شود. 
علاوه بر همه اینها برای ارتقای کیفیت بیشتر سامانه تشخیص چهره حسگرهای سه بعدی "زمان پرواز ( time-of-flight 3D sensors) نیز در سری های آیفون 12 پرو و "پرو مکس" اضافه شده اند.

 واسط مخابراتی 5G توسط تراشه اسنپ دراگون X55 
اپل قصد جدی داشت که آیفونهای 12 خود را مجهز به واسط های مخابراتی نسل پنجم 5G کند از همین رو این سازنده مطرح دنیا قراردادی با شرکت کوالکوم برای استفاده از تراشه های مودم اسنپ دراگون ایکس 55 (Snapdragon X55) منعقد کرد. لذا آن دسته از گوشیهای اپل که سطح بالاتر  هستند بمانند آیفون 12 پرو و پرو مکس همگی دارای این تراشه و امکان اتصال به شبکه 5G را دارند ، حتی گوشیهای سطح پایین تر آیفون هم دارای این تراشه خواهند بود ولی از طریق نرم افزار آنها غیر فعال خواهند شد.
این تراشه امکانات مخابراتی گسترده ایی بمانند انواع خدمات تعریف شده تحت 
LTE و امکان کار در انواع مختلف شبکه های جهانی به آیفون ها خواهد داد.  
از جمله سایر امکانات مخابراتی آیفون 12 می توان از 
Wi-Fi 6, Bluetooth 5, NFC, ultra-wideband - UWB نام برد.

واحد پردازنده اپل بایونیک آ-14 
پردازنده اپل بایونیک آ-13 در سری گوشی های همراه آیفون 11 پرسرعت و توانا ظاهر شدند و همین امر دلیلی است بر اینکه آخرین نسخه از پردازنده های طراحی شده توسط اپل یعنی بایونیک آ-14 این حدس و گمان را ایجاد کند که قدرتی معادل اپل مک پرو 15 اینچی را در سری جدید گوشیهای همراه اپل یعنی آیفون 12 به ارمغان خواهد آورد.
با توجه به اینکه اپل سرمایه گذاری قابل توجه ایی بر روی فناوری "واقعیت افزوده" در سالهای گذشته انجام داده و توسعه این فناوری وابسته به پردازنده های پرقدرت است و پردازنده های پر قدرت ناگزیر به مصرف توان بیشتری هستند ، لذا اپل نهایت سعی خود را بر پیدا کردن راه حل مناسبی برای جبران بخشی از این مشکل نمود که مطرح ترین راه حل ها استفاده از پردازنده هایی با فناوری ساخت 5 نانومتری بجای 7 نانومتر است. 
​​در همین راستا بود که اپل باز هم و برای سومین سال به سراغ یکی از بزرگترین و پیشرفته ترین سازندگان تراشه یعنی TSMC تایوان رفت تا برایش پردازنده جدید گوشی های آیفون 12 را با فناوری ساخت 5 نانومتری و با روش عکس برداری ماوراء بنفش بسازد.
حرکت از فناوری 7 به 5 نانومتری در یک تراشه در صورت یکسان بودن مصرف توان باعث افرایش 15 درصدی راندمان و کارکرد می شود. هر چه فناوری ساخت نازکتر باشد این امکان را می دهد که در 

​برای سومین سال متوالی است که اپل کار ساخت پردازنده هایش را به شرکت تایوانی سازنده تراشه های سیلیکونی TSMC می سپارد ، پردازنده A12 با فناوری 7 نانومتری و پردازنده A13 با فناوری 7 نانومتری بهینه شده که اجازه افزایش بسامد (فرکانس)  و مصرف توان پایین تر را می داد در این مجتمع ساخته شدند و امسال هم پردازنده بیونیک A14 توسط این سازنده با فناوری ساخت 5 نانومتر و با روش عکاس برداری ماوراء بنفش تولید گردید. متخصصین این شرکت اعلام کردند که تحت فناوری 5 نانومتری تا 80 درصد میزان ایجاد المان های منطقی (چگالی منطقی) افزایش می یابد.   

یک مساحت یکسان از تعداد ترانزیستورهای بیشتری بتوانید استفاده کنید. ​​​​​​​​​​​​​​برای مثال تعداد ترانزیستورهای بکار رفته در بایونیک آ-13 معادل 8.5 میلیارد است ولی تعداد ترانزیستورهای بایونیک آ-14 به 15 میلیارد هم رسید. ​​​​​​​مساحت تراشه A13 در حدود 98.5 میلیمتر مربع می باشد که این 20% بزرگتر از مساحت تراشه A12 است ، با توجه به اطلاعاتی که شرکت تایوانی اعلام کرده و با یک محاسبه ساده می توانیم حدس بزنیم که تعداد ترانزیستورهای بکار رفته در پردازنده بیویک A14 می بایست در حدود 15 میلیارد باشد ( 80% بیشتر از تعداد ترانزیستورهای بیونیک A13 که 8.5 میلیارد ترانزیستور بود ) و همچنین می بایست اندازه سطح مقطع A14 در حدود 100 میلیمترمربع باشد که این سطح مقطع به اندازه ایی بزرگ است که می شود انتظار داشت هر نوع واحد منطقی که اپل مد نظر داشته توانسته در آن قرار دهد ، در حقیقت این سطح مقطع نزدیک به مساحت پردازنده های سرورها و یا رایانه های پر قدرت می باشد.

پردازنده بایونیک آ- 14

راندمان پردازنده بایونیک A14
در واقع اپل تغییرات گسترده ایی در پردازنده A13 خود نسبت به A12 انجام نداد ، پایه و زیرساخت و تعداد هسته ها و معماری آنها یکسان بود ولی بجای همه اینها اپل سعی کرد با افزایش سرعت پردازنده که آن هم  به کمک فناوری ساخت "7 نانومتری بهینه شده" میسر شده بود ، راندمان کلی را بالاتر ببرد.
همانطور که در تصاویر سمت راست مشاهده می کنید در وضعیت پردازش تک هسته ایی (Single Core) راندمان A13 به مقدار 20% بالاتر از A12 می باشد و بمقدار 1334 واحد رسیده و اگر همین مقدار افزایش را برای A14 در نظر بگیریم به 1600 واحد می رسیم که بر اساس واقعیت ها (افزایش بسامد و بهینه سازی معماری) هم بسیار محتمل است. 
در رابطه با وضعیت چند هسته ایی ، هر کدام از پردازنده های A12 و A13 دارای 6 هسته ( 4 هسته کوچک با بسامد کمتر و 2 هسته بزرگتر با بسامد بیشتر ) هستند ، از آنجاییکه با ارتقاء فناوری ساخت در پردازنده A14 از 7 نانومتر به 5 نانومتر حال ما امکان افزودن مقدار بسیار زیادی ترانزیستور یا بعبارت دیگر افزودن یک هسته دیگر را داریم لذا افزایش راندمان به سطح بالاتر بسیار محتمل است که با توجه به شیب نمودار ( نمودار چند هسته ایی - Multi Core ) مقدار آن قابل پیش بینی می باشد ، ولی نکته اینجاست که اپل هسته جدیدی به A14 اضافه نکرده پس مقدار راندمان افزایش پیدا کرده می بایست ناشی از بهینه سازی معماری و افزایش بسامد 6 هسته باشد.

در اینجا با ادامه خط نمودار به مقدار 4500 واحد می رسیم اما کاملا قابل حدس است که مقدار آن حتی بیشتر از این باشد مثلا تا 5000 واحد که این میزان تقریبا معادل راندمان یک رایانه رومیزی متداول ( مانند اینتل Core i3 , i5 ) و یا یک تبلت پر قدرت مانند اپل مک بوک پرو می باشد.
راندمان پردازش گرافیکی 
​​​​​​​از همان ابتدای ایجاد "اپ استور" توسط شرکت اپل موضوع بازی ها بسیار مورد توجه مدیران و طراحان این شرکت قرار داشت و همیشه بنوعی از گوشی های اپل بعنوان یک وسیله مناسب بازی یاد می شد ولی در هیچ برهه زمانی به اندازه حالا به ارتقاء این وسیله بعنوان یک دستگاه مناسب بازی پرداخته نشده بود لذا شرکت اپل تمرکز خاصی بر روی قدرت پردازش گرافیکی آیفون 12 و خدمات آرکید (Arcade) اعمال کرد. از بعد فنی پردازنده گرافیکی نه تنها برای بهبود و واقعی سازی صحنه های بازی و ایجاد رنگهای درخشان و گیرا استفاده می شود بلکه برای سایر مصارف مورد نیاز گوشی از جمله بعضی محاسبات و ویرایش تصاویر و ویدئوها و برنامه های "فراگیری" ماشین و ... نیز استفاده می شود بنابراین موضوع پردازنده گرافیکی بسیار مهم و حیاتی می باشد.

در صورتیکه به آزمایش "Sling Shot Extreme Unlimited" در نمودار بالا توجه کنید می بینید که ارتقاء قابل توجهی در راندمان کاری A13 نسبت به A12 رخ داده و شاخص از 4067 واحد به 6497 واحد جهش داشته که این افرایش راندمان ، A13 را در صدر پر قدرت ترین های گرافیکی مابین دستگاه های استفاده کننده از اندروید قرار داد ولی گوشی هایی که با برند های مختلف از تولید کنندگان مطرح قرار است امسال عرضه گردند صحنه رقابت را تا حد زیادی تغییر خواهد داد ، بر همین اساس بسیار انتظار می رود که اپل با صرف هزینه قابل توجه و آوردن تعداد زیادی ترانزیستور و همچنین افزایش پهنای باند حافظه ، قدرت زیادی به پردازنده گرافیکی آیفون های 12 خود ببخشد و ما با شاخصی در نمودار بالا مواجه شویم که کف بد بینانه آن 7000 و در حالت متعادل 9500 خواهد بود. 
و موضوعی که نموادر چهارم به ما می گوید اینست که پردازنده گرافیکی در حوزه عملکرد محاسباتی هم با بهینه سازی های ذکر شده ( افزایش ترانزیستور و پهنای باند حافظه) ، ارتقاء در حدود 50%  خواهد داشت به شاخص 9500 تا 10000 خواهد رسید.
​​​​​​​  ​​​​​​​

ویرایش تصاویر و موتور پردازشگر عصبی (Image processing and Neural Engine)  
پردازنده A14 درخود واحدهای دیگری بغیر از هسته های پردازشگر داده ها و اطلاعات ، محاسباتی و گرافیکی نیز دارد ، واحدهایی که وظیفه آنها پردازش تصاویر ( ویرایش و رمزگذاری و یا از رمز خارج کردن تصاویر و ویدئوها) است و همچنین موتور پردازش عصبی که در برنامه های "فراگیری ماشین" استفاده می شود.
شرکت اپل در A13 یک واحد مخصوص ضرب کننده ماتریسی و یک واحد کنترل کننده "فرا گیریی ماشین" قرار داد. تا تعادلی در وظایف محاسباتی واحدهای عملیاتی موجود در CPU , GPU و موتور پردازشگر عصبی ایجاد کند. بخاطر نقش مهمی که این قسمت در موضوعات ویرایش عکس و ویدئو ، واقعیت افزوده و عملکرد دستیار هوشمند آیفون ها یعنی سیری (Siri) دارد اپل توجه ویژه ایی به آن نموده و بسیار محتمل است که در A14 ما شاهد تقویت گسترده تری بمانند افزایش تعداد هسته ها در پردازشگر عصبی باشیم. همچنین باید در نظر داشت که A14 اولین پردازنده ای خواهد بود که دارای امکان رمزگذاری و رمزگشایی با استاندارد 
AV1 را در مورد فایل های ویدئو خواهد داشت.

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش